Bemutatkozás
Image

Tanulmányok, szakmai tapasztalat

Középiskolát a győri Jedlik szakközépiskolában végeztem, majd ugyanitt technikusi végzettséget és számos műszaki OKJ végzettséget szereztem.

2003-2005-ig a győri Rába Futómű Kft-nél CNC megmunkálóközpontokon dolgoztam gépkezelőként és gépbeállítóként, így az ipari környezetet, a gyártást elsőkézből ismerem.

2005-ben gépészmérnökként diplomáztam, majd 2006 január 2-án kezdtem dolgozni a Rába Futómű Kft-nél üzemmérnökként és munkavédelmi előadóként. Itt kezdtem el munkavédelemmel foglalkozni, 2007-ben beiratkoztam a budapesti OMKT Kft-hez a BME-n, ahol 2010-ben munkavédelmi szakmérnöki diplomát szereztem.

2015-2020 között a győri Audi Hungaria Zrt-nél dolgoztam munkavédelmi mérnökként, ahol a gyártó területek munkavédelmi támogatása és a daruszerviz koordinálása volt a feladatom. A nagyszámú emelőgép és a több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégák remek alkalmat nyújtottak a tanulásra, sokrétű tapasztalatok szerzésére.

2020-ban (a COVID lezárások kezdetekor) kezdtem egyéni vállalkozóként dolgozni, majd 2021-ben megalapítottam a Jámbor Munkabiztonság Kft-t.

Továbbképzések

Az éves kötelező szakmai továbbképzésen kívül kihasználok több olyan lehetőséget is, ahol tapasztalt kollégák előadásain keresztül képet kaphatok arról, mások hogyan végzik az emelőgép szakértői tevékenységet. Ez éves szinten 40-50 óra továbbképzést jelent.

Tagságok

Tagja vagyok több szakmai szervezetnek is:

Magyar Mérnöki Kamara (MMK)

Országos Emelőgépes Egyesület (OEME)

Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szakember Egyesülete (MUFOSZ)

Felelősségbiztosítás

Érvényes szakmai felelősségbiztosítással rendelkezem minden általam végzett tevékenységre. Káresemény értékhatár: 20.000.000 Ft / káresemény, 100.000.000 Ft/év.

MMK névjegyzék

Emelőgép szakértőként és kamarai tagként benne vagyok a nyilvános névjegyzékben, ahol lekérdezhetőek a szakértői engedélyeim és azok érvényessége is:

https://www.mmk.hu/nevjegyzek?id=76885

Nyelvismeret

Középfokú szinten beszélek németül, alapfokú szinten angolul, így idegen nyelven sem okoz gondot a vizsgálat elvégzése. Bár legutóbb egy szlovák darukezelővel remekül megértettük egymást a nemzetközi egyezményes kézjelekkel és a Google Fordító segítségével is.

Felelősség

Az alázat mellett a felelősség az, amit a legfontosabbnak tartok a szakmámban.

Nevemet adom minden elvégzett vizsgálathoz, az emelőgép naplóban és az üzemviteli dokumentumban szereplő bejegyzésben, a kiállított jegyzőkönyvben. Egy esetleges baleset esetén személyes felelősséggel tartozom az általam leírtakért, az esetlegesen fel nem tárt hibákért. A munkafeladat felmérést, az árajánlatadást, a vizsgálatot is én végzem, így a felelősséget is én vállalom értük.

Amennyiben a vizsgálat úgy kívánja – daruknál szinte mindig – az utcai ruhát munkaruhára cserélem, és sok esetben magasban végzett munkával (létra, személyemelő kosár, kiépített járda vagy pódium) végzem a vizsgálatokat.

A cégem névválasztása sem véletlen, nem elbújni akarok egy mozaikszó vagy fantázianév mögött, hanem megmutatni a felelősségvállalás fontosságát.